Темпи російської паспортизації ОРДЛО різко впали – Гармаш

Росія різко знизила темпи роздачі своїх паспортів на окупованих територіях Донбасу, оскільки після виборів до Державної Думи РФ в Кремлі втратили інтерес до цього процесу.

Про це розповів представник української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Процес активної паспортизації закінчився разом з проведенням на території ОРДЛО виборів до російської Держдуми. Зараз паспортизація проводиться вкрай мляво. У мене немає цифр, я б не вірив російським цифрам, тому що навіть на сайті МВС Росії одні повідомлення про паспортизацію спростовують попередні. Тому тут різна може бути статистика. Єдине, про що можна говорити абсолютно впевнено – Динаміка помітно знизилася, інтерес до цього процесу в Кремлі зараз пропав» - заявив він.

Втім, Гармаш закликав не розслаблятися - хоча через втрату інтересу Кремля темпи паспортизації знизилися, вона триватиме.

«Але, знову ж таки, все впирається в отримання паспортів так званих «республік», тільки власники цих паспортів можуть претендувати на отримання російського паспорта. А в «республіках» на роки вперед вже розписана черга – до 2025 року. Тому процес сильно сповільнився – в першу чергу, напевно, тому, що Кремль втратив до цього актуальний інтерес» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данилов також заявив, що темпи російської паспортизації на тимчасово непідконтрольній території Донбасу сповільнилися.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО