Голова Фонду держмайна йде у відставку - ЗМІ

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко йде у відставку.

Про це стало відомо з власних джерел LB.ua. Заява буде оприлюднена найближчим часом, формулювання – за власним бажанням.

Одна з головних причин звільнення, за словами співрозмовників видання, – «невдоволення окремих представників політикуму приватизацією, яка успішно стартувала, але може своєрідно вплинути на рейтинги влади».

Також інформацію про відставку урядовця підтвердив Сергій Лещенко у Telegram.

«Голову Фонду держмайна Дмитра Сенниченка звільняють. Причина – скандальна приватизація заводу Більшовик, що пройшла під одного учасника. Підтверджую інсайд Соні Кошкіної», - написав він.

Нагадаємо, 8 грудня 2020 року НАБУ спільно зі САП викрили Бабича на спробі підкупу голови Фонду держмайна Сенниченка. За версією слідства, затриманий запропонував очільнику ФДМУ 100 тисяч доларів за призначення на посаду генерального директора «Миколаївобленерго». Гроші він планував передати двома частинами: 50 тис. дол. до та решту – після призначення.

Заохочуючи керівника Фонду держмайна пристати на свою пропозицію, Бабич пообіцяв йому після призначення щомісячно надавати неправомірну вигоду у 200 тис. дол. як частину «тіньового» прибутку, отриманого на своїй посаді.

Раніше ВАКС визначав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО