ВАКС повторно оштрафував обвинуваченого миколаївського депутата

Вищий антикорупційний суд повторно оштрафував депутата Миколаївської обласної ради Сергія Чмиря, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в пропозиції поліцейському неправомірної вигоди.

Таке рішення 8 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Суд встановив, що обвинувачений Чмир не з'явився на судове засідання 3 листопада, про що попередньо не повідомив та не назвав причини. Тож судді його оштрафували.

«Накласти на обвинуваченого (Сергія Чмиря – ред.) грошове стягнення у розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 4540 гривень, за неприбуття за викликом суду в судове засідання, призначене на 3 листопада», – йдеться в рішенні.

Як встановило слідство, 16 лютого 2017 року депутат запропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду, щоб ті не складали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, а саме: керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. 25 липня Чмирю керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру у пропозиції неправомірної вигоди. Дії посадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 18 вересня НАБУ і САП завершили слідство у справі. За словами детектива, матеріали слідства складаються з 2 томів – 357 сторінок, тому сторона захисту давно могла з ними ознайомитися. Вперше суд обмежив строки до 18 грудня, проте пізніше, за даними джерел «Слово і Діло», цю справу закрили. Пізніше постанову про закриття скасували і вирішили знову обмежити депутату строки для ознайомлення з розслідуванням. Тепер суд обмежив строки до 17 березня.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО