Ляшко розповів, як в Україні працюватиме ковідна амністія

Міністерство охорони здоров'я вже направило до Міністерства внутрішніх справ та Міністерства юстиції свої пропозиції щодо реалізації так званої ковідної амністії-механізму, який дозволить вакцинуватися тим українцям, хто придбав підроблений сертифікат про вакцинацію.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі програми «Свобода слова».

За його словами, механізм роботи ковідної амністії має момент, коли покупцеві підробленого сертифіката доведеться зізнатися, де конкретно він його придбав. Щоправда, зізнаватися доведеться не правоохоронцям, а сімейному лікарю. Вже медик повідомить правоохоронні органи.

«Ми говоримо саме про тих, хто купив і використовує підроблений сертифікат. Щоб вони прийшли до свого сімейного лікаря, повідомили про підроблений сертифікат, повідомили, де його взяли. Їм зроблять щеплення, а Сімейний лікар повідомить в Нацполіцію про контакти того, хто виписав підроблений документ, щоб далі справа розглядалася в суді» - пояснив міністр.

Ляшко додав, що процес роботи амністії знаходиться в розробці. Однак жоден із запропонованих МВС і Мін'юсту варіантів не передбачає анонімності.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я України розробляють варіант проведення в Україні так званої ковідної амністії. Її суть полягає в тому, що людині, яка була викрита на використанні підробленого сертифіката про вакцинацію, буде дозволено зробити щеплення від коронавірусу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО