Американські ВПС провели навчання зі знищення російського флоту – Forbes

Надзвукові стратегічні бомбардувальники-ракетоносці ВПС США B - 1B Lancer почали відпрацювання завдання ударів по кораблях Чорноморського і Балтійського флоту Росії. Як інструмент ураження кораблів можуть виступати протикорабельні ракети LRASM.

Про це повідомляє журнал Forbes.

Так, ще 19 жовтня два B-1B Lancer пройшли через міжнародний повітряний простір над Чорним морем у супроводі польських, румунських, канадських винищувачів і турецького літака-заправника KC-135. На перехоплення їм росіяни підняли групу винищувачів Су-30, які базуються в окупованому Криму.

«B-1 не намагалися увійти в Російський повітряний простір. А у воєнний час в цьому і не було б необхідності. Велика дальність дії LRASM дозволить B - 1 стріляти по російських кораблях в будь-якій точці Чорного моря з повітряного простору НАТО» - зазначає журнал.

Таким чином, удар бомбардувальників-ракетоносців США може швидко та ефективно знищити весь Чорноморський флот Росії. Так само йдуть справи й на Балтиці - всього два B-1 можуть випустити по Балтійському флоту 48 ракет LRASM. Теоретично, цієї кількості ракет цілком достатньо, щоб знищити основний корабельний склад Балтійського флоту Росії.

Нагадаємо, раніше США в рамках підготовки до можливої повномасштабної війни з Росією почали перекидання і розосередження своїх бойових винищувачів F-22 і F-16 на авіабазах біля кордонів Росії.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО