БПЛА вже півроку несуть бойове чергування на лінії фронту – Наєв

Українські ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2, які виготовляє Туреччина, стоять на бойовому чергуванні на лінії фронту вже пів року. Їх бойові розрахунки готові атакувати бойовиків будь-який час доби.

Про це розповів командувач Об'єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю BBC News Україна.

«Вони перебувають на бойовому чергуванні ще з весни цього року, коли було посилення батальйонно-тактичних груп Росії. Проводили розвідку і тренування... Вони патрулюють не тільки Донбас, а й південь і північ України. Літали у квітні, а також, коли були навчання «Захід-2021». Там, де зростає рівень військової загрози, Збройні Сили України застосовують весь свій спектр озброєнь, в тому числі й Bayraktar» - розповів він.

Українська армія в цілому має на озброєнні 12 БПЛА Bayraktar - це два комплекти. Кожен комплект складається з шести літальних апаратів, декількох станцій управління і кілька сотень керованих боєприпасів до них.

Нагадаємо, 26 жовтня ЗСУ вперше використали Bayraktar на Донбасі. Як заявили в Генштабі, це було зроблено це у відповідь на обстріл гаубиць Д-30, в результаті якого один боєць ЗСУ загинув, двоє були поранені. Гаубиця бойовиків була знищена.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО