Зеленський доручив розглянути можливу заборону гастролей російських артистів

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію телеведучого та продюсера Ігоря Кондратюка про повну заборону концертів артистів із Росії.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Президент Володимир Зеленський розглянув петицію з проханням повної заборони гастролей російських артистів в Україні до повернення окупованих Росією територій. Відомо, що петиція набрала понад 25 тисяч голосів.

У петиції пропонують дозволити гастролювати Україною лише тим артистам, які публічно виступили проти російської агресії. Кондратюк вважає, що артисти своїм мовчанням підтримують окупацію Криму та війну на Донбасі.

Зеленський у відповідь на петицію нагадав, що наразі Міністерство культури України за подання СБУ, РНБО або Національної ради з питань теле- та радіомовлення складає перелік людей, які створюють загрозу нацбезпеці. Закон «Про гастрольні заходи в Україні» обмежує виступи артистів із цього переліку, а закон «Про телебачення і радіомовлення» забороняє розповсюджувати програми за їхньої участі.

Водночас Зеленський доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю, главі Служби безпеки України Івану Баканову та секретарю РНБО Олексію Данілову опрацювати вказані у петиції пропозиції та проаналізувати стан дотримання вимог українського законодавства під час проведення гастролей російських артистів.

Нагадаємо, Міністерство культури і інформаційної політики України за поданням СБУ поповнило список осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО