Напад на будинок заступника голови ОПУ: оголошені підозри

Двом особам, які причетні до спроби підпалу будинку заступника голови ОПУ Ігоря Жовкви, повідомили про підозру.

Їм інкримінують умисне пошкодження майна шляхом підпалу і здійснення хуліганства, заявили в пресслужбі прокуратури міста Києва.

Згідно з матеріалами слідства, один з підозрюваних, 20-річний мешканець столиці, отримав через месенджер Telegram замовлення на підпал будинку. За виконання замовлення, підозрюваному, за його словами, пообіцяли заплатити 7 тисяч доларів. До підпалу чоловік залучив свого знайомого - 25-річного мешканця Черкаської області, якому пообіцяв в якості винагороди віддати частину цієї суми.

За версією слідства, чоловіки приготували три пляшки з «коктейлем Молотова» та в ніч на 22 жовтня 2021 року прибули до місця в Дарницькому районі столиці. Спочатку вони нанесли фарбою на паркані будинку образливі написи, після чого - поки один із чоловіків спостерігав за обстановкою, другий - підпалив пляшку з «коктейлем Молотова» і жбурнув її через паркан на територію будинку.

Під час спроби підпалити другу пляшку один із них був помічений сторонніми особами та намагався втекти, проте був затриманий правоохоронцями. Згодом правоохоронці затримали і його товариша.

Раніше повідомлялося про те, що в будинок Ігоря Жовкви жбурнули «коктейль Молотова». Палія затримали. Ним виявився 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання родом із Черкаської області. За таку «роботу» йому обіцяли 4 тисячі доларів.

Також в Офісі президента України відреагували на інцидент, який трапився вночі в будинку заступника голови ОПУ Ігоря Жовкви.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО