В РНБО прокоментували питання введення державного регулювання цін на газ

Рада національної безпеки та оборони прийме рішення про державне регулювання цін на газ в тому випадку, якщо це буде життєво необхідно.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов 15 жовтня на брифінгу за результатами засідання РНБО.

«У разі необхідності будуть прийняті відповідні рішення. Питання на контролі. Ми це питання контролюємо. На сьогодні питання з вугіллям. Будемо дивитися. У разі необхідності Рада з нацбезпеки та оборони терміново буде збиратися і приймати відповідні рішення. Важелі для цього в законодавстві у нас все є» - сказав він.

Тим часом у «Нафтогазі» готуються до опалювального сезону в Україні у разі запуску газопроводу «Північний потік-2». У компанії вже є сценарій для такого випадку.

Також НАК «Нафтогаз» оприлюднив ціну на газ для бюджетних і релігійних установ. Компанія пропонує школам, лікарням і дитсадкам купувати газ за тарифом 13,7 гривні за кубометр без ПДВ і транспортування.

При цьому обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосила надзвичайну ситуацію у Львівській області. Лише чверть усіх бюджетних установ забезпечені природним газом.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО