В Україні зафіксовано спалах сибірської виразки

У Тернополі виявлено осередок небезпечної інфекційної хвороби - сибірської виразки. У державному парку Топільче з 27 на 28 вересня загинув поні, лабораторні дослідження встановили, що тварина була хвора на сибірську виразку.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Зараз на місці події введено карантин. На території зоокуточка в Топільчі провели дезінфекцію, місце, де загиблий поні гуляв і жив, пропалили вогнем. Працівникам зоокуточка призначили курс антибіотиків. Жителям міста заборонили годувати тварин з рук і вигулювати поруч собак. На території зоокуточка і парку взяті на дослідження проби води та грунту; їх перевірять на наявність спор сибірської виразки.

«Станом на сьогодні триває спостереження за здоров'ям тварин зоокуточка. Фахівцями ветеринарної медицини вживаються заходи відповідно до плану. За контактними особами здійснюється медичне спостереження» - сказано в повідомленні.

Сибірська виразка - гостре та особливо небезпечне інфекційне захворювання. Людина може заразитися при контакті з хворою твариною, його трупом, шерстю або шкурою. Захворювання вражає шкірні покриви, характеризується масштабними виразками по тілу. В окремих випадках може бути ускладнене сибіровиразковим сепсисом.

Нагадаємо, крайній випадок захворювання на сибірку в Україні фіксувався в серпні 2020 року в Одеській області. Тоді захворіла людина, яка займалася скупкою і перепродажем тварин.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО