В Одеській області підтвердили випадок захворювання на сибірку

Читать на русском
Підозра на сибірську виразку до Одеського обласного лабораторного центру надійшла 7 липня. При проведенні епідрозслідування встановлено, що хворий займається скупкою тварин для подальшого перепродажу.
Фото УНН

В Одеській області підтвердили випадок захворювання на сибірку.

Про це в середу, 12 серпня, повідомляє Центр громадського здоров'я України.

Підозра на сибірську виразку до Одеського обласного лабораторного центру надійшла 7 липня. При проведенні епідрозслідування встановлено, що хворий займається скупкою тварин для подальшого перепродажу. 3 серпня 2020 у хворого підвищилася температура тіла, на гомілці з'явився фурункул, який перейшов у виразку. За медичною допомогою він не звертався.

Тільки 7 серпня хворий звернувся до сімейного лікаря. 11 серпня референс-лабораторія Центру громадського здоров'я України методом ПЛР виділила ДНК сибірської виразки.

Фахівці обласного лабораторного центру вживають необхідних заходів щодо недопущення поширення захворювання. Організовано медичний нагляд за контактними особами, проведено повний комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів в осередку.

У ЦГЗ повідомляють, що сибірська виразка не передається від людини до людини.

Зараження людини на сибірку виникає внаслідок проникнення збудника через пошкоджену шкіру або слизові оболонки під час догляду за хворими тваринами, при обробці туш, зняття шкіри та поховання трупів загиблих тварин, при контакті із різними видами сировини, отриманої від хворих тварин, при вживанні в їжу м'яса хворих тварин. Не виключається зараження через ґрунт або предмети, забруднені збудником.

Раніше в Одеській області в психіатричній лікарні зафіксували спалах коронавірусу.

Також нагадаємо, коронавірус виявили в прокуратурі Харківської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: