Сьогодні стартує осіння сесія ПАРЄ: одне з питань ситуація в Криму

У понеділок, 27 вересня, у Страсбурзі стартує осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Вона проходитиме в очно-дистанційній формі до 30 вересня.

Як пише Радіо Свобода, серед тем, які пропонують обговорити на дебатах, є політичне переслідування Росією корінних народів Криму.

Напередодні Україна подала запит на проведення таких дебатів. Його надіслали після нової хвилі обшуків, затримань і арештів кримських татар на півострові. Серед заарештованих — кримськотатарський активіст і політик Наріман Джелял.

Серед інших запитів - проведення термінових дебатів щодо ситуації в Афганістані, посилення міграційного тиску на кордонах Латвії, Литви і Польщі з Білоруссю, новий проект протоколу до Конвенції Ради Європи про кіберзлочинність.

також має відбутися обговорення на тему гуманітарних наслідків конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

Окрім того, Асамблея обговорить питання про гендерну представленість у своїх лавах, а також керівні принципи щодо парламентських імунітетів, якими користуються члени Парламентської асамблеї.

Нагадаємо, парламентська асамблея Ради Європи 23 червня ухвалила резолюцію про права кримських татар в окупованому Росією Криму, яка, зокрема, містить «чіткі сигнали про необхідність дотримання прав кримських татар в окупованому Криму».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО