Науковці розповіли про переваги Covid-вакцини Moderna

Вчені з американського Центру контролю та профілактики захворювань (CDC) провели дослідження, яке показало, що Covid-вакцина компанії Moderna є найефективнішою при запобіганні госпіталізації.

Про це йдеться у результатах дослідження, про яке пише видання The Hill.

Як виявили дослідники, ефективність препарату Moderna після двох ін'єкцій склала 93%, тоді як аналогічні показники вакцин Pfizer-BioNTech та Johnson & Johnson становили 88% та 71% відповідно.

Водночас фахівці наголосили, що результати по всіх трьох вакцинах вказують на їх достатню дієвість.

При цьому, вчені припускають, що це може бути пов'язане або з більшим вмістом мРНК у вакцині Moderna, або з терміном між першою та другою дозами.

«Незважаючи на те, що отримані дані свідчать про певний розподіл рівня захисту в залежності від виду вакцини, всі схвалені або дозволені FDA засоби від хвороби Covid-19 забезпечують істотний захист пацієнта від госпіталізації», - йдеться у звіті CDC.

Зазначається, що у дослідженні взяли участь більш як 3,6 тисячі дорослих, які були госпіталізовані до 21 лікарні США у 18 штатах в період з 11 березня по 15 серпня. З них 1 682 людини отримали позитивні результати тесту на COVID-19, інші вважалися контрольною групою.

Більшість учасників дослідження, а саме 64%, були невакциновані. Майже 13% були повністю щеплені вакциною Moderna, 20% були повністю щеплені вакциною Pfizer та 3,1% - препаратом від Johnson&Johnson.

Нагадаємо, що МОЗ України дозволило комбінувати вакцини Pfizer і Moderna.

Раніше ми повідомляли, що Moderna розробляє єдину вакцину від коронавірусу та грипу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО