Українцям потрібна мотивація, щоб вакцинуватися – експерт

Україні необхідна інформаційна кампанія, яка спонукає українців до вакцинації, оскільки країна стоїть на порозі нової хвилі коронавірусу.

Про це заявив експерт Міністерства охорони здоров'я Сергій Дубров в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Переважна кількість осіб, які госпіталізовані в останні пів року, – це невакциновані, то ж можна сказати і про летальні випадки. У цій хвилі менш стрімка захворюваність, але від її зростання все одно нікуди не подінемося» - пояснив він»

Експерт підкреслив важливість інформаційної кампанії, яка повинна мотивувати українців охоче вакцинуватися. На його думку, уряд зараз веде таку кампанію.

«Ви знаєте, порівнюючи попередню хвилю і нинішню, ми можемо відзначити менш стрімке зростання за тиждень або день. Це непогано з одного боку, але з іншого — ми повинні розуміти, що нікуди не дінемося від зростання нових випадків щодня. Зараз все, що залежить від МОЗ, від системи охорони здоров'я і влади, зроблено. Вакцинація доступна, обмежувальні заходи постійно оновлюються в засобах масової інформації. А далі залежить виключно від наших громадян. Її не можна припиняти. Слід надавати дані та продовжувати інформаційну кампанію. Зараз багато робиться з боку МОЗ та уряду», - резюмував він.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, чому українцям важливо встигнути пройти повну вакцинацію від коронавірусу до кінця 2021 року.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розібралося, які сертифікати вакцинації зараз є в Україні та де їх можна застосовувати.

Сьогодні Міністерство охорони здоров'я дало роз'яснення нових карантинних правил, які 13 вересня затвердив Кабмін.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО