Росія влаштувала в окупованому Криму артилерійські навчання

Російська армія влаштувала артилерійські навчання на території окупованого Криму. До навчань на полігоні Опук залучили понад 300 військовослужбовців окупаційного контингенту ЗС РФ на півострові та десятки одиниць техніки.

Про це [заявило] (https://www.facebook.com/mod.mil.rus/photos/pcb.3041871846055551/3041866676056068) Міністерство оборони Росії.

Навчання охоплювали відпрацювання потайного висунення, розгортання на вогневих позиціях з маршу і бойові стрільби по позиціях умовного противника на різних дальностях відкриття вогню. Також російські військові хочуть відпрацювати вихід в позиційні райони для підготовки позицій для стрільби, обладнання та маскування інженерних об'єктів.

Склад навчального загону - близько 300 військових РФ і близько 50 одиниць бойової та спеціальної техніки, в тому числі артилерійські знаряддя «Мста-Б», Д-30 і РСЗВ «Град-М».

Раніше, 10 вересня, у Криму провели навчання дивізіони російських зенітно-ракетних комплексів С-400 «Тріумф».

Нагадаємо, в Росії танки Т-72Б3 почали оснащувати протикумулятивним захистом верхньої півсфери. Швидше за все, вона спрямована на протидію протитанковим ракетним комплексам Javelin, оскільки до версії Т-72Б3М оснащуються тільки танки, що дислокуються в Ростовській області та Криму.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО