Туреччина скасувала обов'язкові ПЛР-тести для частини туристів

У Туреччині скасували обов'язкове тестування на коронавірус для однієї категорії туристів. Довідку з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус більше не вимагатимуть від дітей до 12 років.

Згідно з новими правилами, для відвідування країни мандрівники, які не досягли 12 років, не зобов'язані надавати результати ПЛР-тесту на COVID-19. Раніше в'їзд без довідки був дозволений тільки дітям до шести років, пише Bianet.

Дитина, якій в день прибуття в республіку виповнилося 12 років, вже зобов'язана мати при собі один з двох документів на вибір: довідку з результатом експрес-тесту на антигени, зробленого за 48 годин до приїзду; ПЛР-тест, зроблений не раніше ніж за 72 години до прильоту.

Раніше Всесвітня туристична організація ООН повідомила, що країни по всьому світу почали знімати обмеження на поїздки. Поки туризм не повернувся до рівня до пандемії, але вже спостерігаються поліпшення в цій сфері.

Також стало відомо, що Польща почала приймати українських туристів.

«Слово і діло» пропонує подивитися, скільки дорослого населення прищепили в Україні і які країни є лідерами та аутсайдерами за цим показником.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО