У Туреччині дозволили робити додаткове щеплення Pfizer

Читать на русском
У Туреччині дозволили громадянам, які отримали дві дози вакциною від коронавірусу Sinovac, зробити третє додаткове щеплення препаратом від Pfizer.

У Туреччині дозволили громадянам, які отримали дві дози вакциною від коронавірусу Sinovac, зробити третє додаткове щеплення препаратом від Pfizer.

Так влада країни прагне полегшити подорожі громадянам до тих держав, де китайська вакцина ще не схвалена, повідомляє видання Reuters.

У Туреччині від початку кампанії з вакцинації зробили вже 83 млн щеплень, в основному вакцинами Coronavac від Sinovac і вакциною Pfizer. У перші тижні кампанії в країні використовувалася виключно китайська вакцина, яка не була схвалена у деяких західних країнах.

Вакцинація від COVID-19: скільки дорослого населення прищепили країни світуНа Мальті від коронавірусу вакцинували 89,6 відсотка дорослого населення, в Ісландії – 74,8 відсотка.

У липні влада почала робити третє щеплення медичним працівникам і людям старшим за 50 років, оскільки дослідження показали, що антитіла, викликані вакциною Sinovac, знижуються приблизно через шість місяців.

Вже було введено понад 6 млн таких додаткових доз. Однак у понеділок, 16 серпня, в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що особи, які отримали додаткову дозу вакцини Pfizer, можуть отримати друге щеплення Pfizer, якщо це необхідно для поїздки.

МОЗ також повідомив, що починається вакцинація підлітків старших за 15 років і, що діти старші 12 років, які страждають на хронічні захворювання, також матимуть право на щеплення.

Нагадаємо, в США вимагають вакцинацію від COVID-19 для відвідування громадських місць.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: