Венедіктова відвідає судове засідання у справі про збитий рейс МН17

Генпрокурор Ірина Венедіктова завтра, 9 вересня, відвідає засідання суду у справі про збитий рейс МН17 у комплексі юстиції Схіпхол у Нідерландах.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в середу, 8 вересня.

«Судові процеси щодо злочинів, здійснених в Україні в умовах збройного конфлікту - надзвичайно важливі. Ми уважно стежимо за ходом слухань у справі трагічного рейсу МН17», - сказала Венедіктова на зустрічі з представниками Державної прокуратури Нідерландів.

Вона додала, що зараз при Офісі генпрокурора формується Міжнародна рада експертів із питань злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту і Україні необхідна підтримка нідерландських партнерів і колег щодо залучення фахівців із міжнародного гуманітарного права, міжнародного кримінального права і військових експертів, які будуть постійно працювати з українськими фахівцями.

У свою чергу голова Державної прокуратури Нідерландів Тео Хофстее і керівник спільної слідчої групи у справі МН17 Дігна ван Бутцелар відзначили надзвичайну міжнародну важливість розслідування у справі збитого Боїнга і подякували українським правоохоронцям за плідну співпрацю.

Нагадаємо, Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» рейсом Куала-Лумпур впав в Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту було 298 осіб. Всі загинули.

Міжнародна спільна слідча група (JIT) у справі МН17 прийшла до висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО збройних сил РФ, дислокованій в Курську.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО