Голова МВС скасував закупівлю партії електрошокерів для патрульних

Міністерство внутрішніх справ скасувало спеціальний тендер на закупівлю партії електрошокерів для поліції. Замість них для патрульних закуплять інший інвентар.

Про це повідомив глава відомства Денис Монастирський у понеділок, 6 вересня, під час презентації проектів і пріоритетних напрямків діяльності МВС. Трансляція була доступна на сторінці відомства у Facebook.

«Вступивши на посаду, я скасував один з тендерів десь на 170 млн гривень на закупівлю електрошокерів і направив основну частину цих коштів на закупівлю бодікамер для поліцейських», - сказав Монастирський.

Скасований тендер передбачав купівлю понад тисячу стріляючих електрошокерів і близько 42 тисяч картриджів до них. Тепер замість них буде закуплено понад шість тисяч бодікамер, уточнив міністр.

Крім того, для патрульної поліції збираються купити електромобілі, які, за словами Монастирського, зможуть забезпечити економію для бюджету.

За оцінками МВС, вартість поліцейського Mitsubishi Outlander і його експлуатація на 400 тис. км обходиться в 2,059 млн гривень, а електромобіля Hyundai Kona, хоча він і дорожчий на 80% - тільки в 1,540 млн гривень.

Нагадаємо, майже рік тому поліції дозволили частіше застосовувати електрошокер.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО