Байден не виключає нових терактів в аеропорту Кабула в найближчі два дні

Президент США Джозеф Байден вважає дуже високою можливість нових терактів в аеропорту Кабула. Терористичні атаки можуть відбутися протягом найближчих 24-36 годин.

Про це йдеться в заяві Байдена, яку опубліковано на сайті Білого дому.

Байден зазначив, що 28 серпня зустрічався з командирами американських військ в Афганістані та співробітниками національної безпеки.

«_Ситуація на місці продовжує залишатися надзвичайно небезпечною, і загроза терористичних атак на аеропорт залишається високою. Наші командири повідомили мені, що напад дуже ймовірно в найближчі 24-36 годин... Ми обговорювали удар, нанесений збройними силами США вчора ввечері по терористичному угрупованню ІДІЛ-К в Афганістані. Я сказав, що ми будемо переслідувати групу, відповідальну за напад на наші війська і ні в чому не винних мирних жителів в Кабулі, і ми це зробили. Цей удар був не останнім. Ми продовжимо вистежувати будь-яку людину, причетну до цього жахливого нападу, і змусимо його платити. Коли хто-небудь спробує завдати шкоди Сполученим Штатам або атакувати наші війська, ми відповімо » - заявив він.

Байден зазначив, що американські збройні сили продовжують евакуацію мирних жителів, попри небезпечну ситуацію.

Нагадаємо, що кількість жертв серії терористичних актів в Кабулі, які відбулися 26 серпня, зросла до 200 осіб. Серед них - 13 американських військовослужбовців. Відповідальність за теракти взяла на себе терористична організація ІДІЛ, ворожа США і талібам.

28 серпня США завдали удар по позиції «Ісламської держави» в афганській провінції Нангахар з безпілотника. В результаті був знищений терорист ІДІЛ, який займався плануванням і координацією терористичних атак в регіоні.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО