Поширював фейки та катував полонених: судитимуть «заступника міністра інформації «ДНР»

До суду направили обвинувальний акт щодо так званого «заступника міністра інформації» самопроголошеної «ДНР».

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Його звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність країни, а також в участі в діяльності терористичної організації, поширенні комуністичної символіки та пропаганди комуністичного режиму. Для останньої діяльності в нього був Telegram-канал, присвячений комуністичному тоталітарному режиму.

За даними слідства, у 2014−2015 роках він відповідав за організацію агітації серед населення, схиляння до участі у терористичній організації та підтримку її діяльності. Окрім того, «чиновника» звинувачують у пропаганді ідей «руського міра», налагодженні взаємодії з місцевими та закордонними ЗМІ, щоб використати їх для агітації. Як стверджують слідчі, він дискредитував діяльність органів державної влади України та осіб, задіяних у ході проведення антитерористичної операції.

Також досудовим розслідуванням установлено, що він у підвалах захопленої бойовиками будівлі Управління СБУ в Донецькій області неодноразово змушував полонених українських військовослужбовців на запитання російських журналістів повідомляти неправдиву інформацію про нібито умисні артилерійські обстріли Збройними силами України житлових будинків та про належні умови утримання у полоні. За відмову у наданні подібних «інтерв’ю» бойовики катували військовополонених.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили в декількох регіонах країни мережу інтернет-агітаторів, які закликали до ведення агресивної війни і зміни державного кордону України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО