Міжнародне агентство Fitch поліпшило прогноз рейтингу України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch змінило прогноз щодо рейтингу України зі стабільного на позитивний.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль про це повідомив у Facebook.

«Цими днями міжнародне рейтингове агентство Fitch змінило прогноз щодо рейтингу України зі стабільного на позитивний», – написав він.

Зазначається, що на це рішення вплинули відносна стійкість України до коронавірусу та очікуване зниження держборгу до ВВП до 57% у 2021 році завдяки перевиконанню бюджету і відновлення економіки.

Крім того, міжнародні резерви України мають тренд до зростання, і країна відновила доступ до комерційного і МФО зовнішнього фінансування, попри затримку з траншем МВФ за програмою stand by.

Агентство також прогнозує зростання ВВП України у 2021 році на 4,1% при інфляції 9,2% завдяки агросектору і зростання доходів населення, хоча низький рівень вакцинації зберігає ризики для такого прогнозу.

На думку Fitch, у 2022 році зростання української економіки сповільниться до 3,9% при інфляції 6%, а у 2023 році – до 3,5%.

Нагадаємо, Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings поліпшило прогноз зростання світової економіки у 2021 році до 6,3%. В основі перегляду прогнозу - нові дані про більш раннє відновлення роботи сектору послуг у США і Європі, а також вплив політичної підтримки.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО