Вакцинація в Україні: у МОЗ розповіли чи будуть робити третє щеплення

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що наразі триває вивчення тривалості імунітету від COVID-19 після вакцинації.

Про це повідомляє видання «Апостроф».

Як зауважив Кузін, Міністерство охорони здоров'я очікує попередні результати, щоб визначитися зі стратегією ревакцинації.

«Вивчення тривалості цього імунітету триває. Коли ми отримаємо хоча б попередні результати від країн, які почали використовувати бустерні дози, то зможемо виробити ту чи іншу стратегію ревакцинації», - заявив він.

Кузін додав, що на цей час немає спільного бачення того, який алгоритм ревакцинації необхідно вибрати на наступні періоди.

«Уряди деяких країн розглядають, і вже на серйозному рівні приймають рішення про введення «бустерної дози». Що це таке? Людина отримала дві дози стандартного щеплення і через півроку-рік отримує ще одну додаткову-посилюючу», - підкреслив головний санлікар.

Кузін зазначив, що згідно з даними досліджень, «бустерна доза» дозволяє отримати більш тривалий імунний захист і відповідь.

«Це один зі сценаріїв ревакцинації. Інший сценарій - коли людина отримала базовий курс і через рік повинна повторно отримати аналогічні два щеплення», - додав він.

Нагадаємо, що головний санлікар припустив, чи можна уникнути карантину восени.

Раніше ми повідомляли, що у МОЗ назвали строки формування колективного імунітету від коронавірусу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО