У Бельгії збитки від повені перевищили 10 млрд євро

Повінь у Бельгії за три дні завдала збитків на загальну суму понад 10 мільярдів євро. При цьому остаточна сума ще не відома.

Про це повідомляє телеканал RTL у четвер, 22 липня.

«Попередні збитки від повені оцінюється урядом Валлонії (південний франкомовний регіон Бельгії), вже понад 10 млрд євро», - сказано в матеріалі.

У понеділок уряд Валлонії оголосив про створення екстреного плану підтримки відновлення у регіоні об'ємом в 2 млрд євро.

При цьому 800 млн євро для цього плану будуть переведені з іншого плану підтримки економіки Валлонії після пандемії. Місцева влада розраховує отримати додаткову допомогу з боку ЄС.

Відзначимо, в результаті повені у Бельгії за офіційними даними на ранок четверга загинули 32 людини, всі вони впізнані. Ще 18 - вважаються зниклими безвісти. Також зруйновані або пошкоджені понад десяти тисяч будинків, а близько 1,5 тисяч будинків все ще залишаються без водопостачання, 10,5 тисячі будинків - без світла і 10 тисяч - без газопостачання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через повені в Європі загинули 200 осіб, понад 700 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Також значного збитку було завдано Німеччині.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО