Для українських вчителів закуплять 60 тисяч ноутбуків

Кабінет міністрів виділить 980 млн гривень субвенції на придбання ноутбуків для 60 тисяч вчителів по всій країні.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

В уряді нагадали, що в бюджеті-2021 передбачено 1 млрд гривень додаткового фінансування на боротьбу з COVID-19 в школах. Зокрема, 980 млн гривень виділено саме на придбання ноутбуків для вчителів.

Раніше міністр освіти Сергій Шкарлет заявляв, що на маски і антисептики для шкіл необхідно 26 млрд грн. Таких грошей в бюджеті не передбачено – засоби захисту повинна купувати місцева влада.

«Уже в цьому році ми забезпечимо понад 60 000 вчителів якісною технікою...Наша мета - зробити так, щоб у кожного вчителя був власний персональний комп'ютер, доступ до швидкісного інтернету і ще більше можливостей для навчання дітей», - зазначив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

З урахуванням співфінансування очікується, що середня вартість ноутбуку складе близько 20 000 гривень.

У Києві та громадах з населенням понад 40 000 осіб гроші будуть розподілятися так - 70% - за рахунок субвенції, 30% - за рахунок місцевих бюджетів.

У малих містах - 90% - за рахунок субвенції, 10% - за рахунок місцевих бюджетів; в селах, селищах - 95% - за рахунок субвенції, 5% - за рахунок місцевих бюджетів.

Нагадаємо, для українських шкіл оновили норми харчування. У МОН повідомляли, що менше половини шкіл готові до запуску нового меню з 1 вересня.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО