Лазебна розповіла, як зросли середні зарплата і пенсія за рік

В Україні за рік середня заробітна плата зросла на 28%, середня пенсія - на 17%. Це досить хороший результат.

Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі «Україна 24».

«Є чим похвалитися. У травні нинішнього року у порівнянні з травнем минулого року середня зарплата зросла на 28%, мінімальна зарплата зросла на 27%, середня пенсія зросла на 17%, мінімальна пенсія зросла на 14%, фактичний прожитковий мінімум зріс на 11%. Тобто ми маємо позитивні тенденції. Пенсія - це відображення зарплати, тобто ми повинні постійно рухатися до того, щоб підвищувалися доходи людей. Тому що коли підвищуються доходи людей, знижується ризик бідності серед населення», - сказала Лазебна.

Міністр додала, що можливість надалі підіймати пенсії залежатиме від того, чи будуть в Україні підіймати зарплату.

«Сьогодні ПФУ за перший квартал наповнився більш ніж на 4 млрд грн. Для нас це позитив, це означає, що дефіцит у 222 млрд буде погашатися, у нас є ресурси», - заявила вона.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів спрогнозував, що мінімальна середньозважена заробітна плата в Україні у 2022 році зросте до 6,55 тисячі гривень.

У Міністерстві соціальної політики припустили, що мінімальна пенсія в Україні складе 3,5 тисячі гривень вже до березня 2022 року. Однак це не точно, тому що багато що залежить від встановленого розміру прожиткового мінімуму.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО