ВАКС не пришвидшив передачу до суду справи голови ОАСК Вовка

Вищий антикорупційний суд не пришвидшив передачу до суду справи за підозрою голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, його заступників, суддів цього суду та інших у створенні злочинної організації.

Таке рішення 9 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомили «Слово і діло» у Національному антикорупційному бюро.

За словами співрозмовників, Вовку та іншим підозрюваним разом з їхніми адвокатами просили обмежити строки на ознайомлення з розслідуванням НАБУ до п'яти місяців із дня винесення судового рішення. Підставою для звернення до суду стало повільне ознайомлення або взагалі ігноруванням процедури. Наразі причини відмови у задоволенні клопотання невідомі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їхнім розглядом та з наперед визначеним результатом.

Крім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над Вищою радою правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито ухвалювали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали до ВРП та ВККС підконтрольних ОАСК осіб. Нещодавно після відмови продовжити слідство НАБУ і САП ухвалили рішення про завершення розслідування справи плівок Вовка.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО