Уряд Афганістану здатний встояти після виведення військ США – Байден

Уряд Афганістану володіє достатніми можливостями, щоб встояти після виведення військового контингенту США.

Про це заявив президент США Джо Байден.

«Я думаю, що у них є можливості, щоб утримати уряд», - сказав він.

Байден зазначив, що владі Афганістану чекають переговорів з представниками радикального руху «Талібан». Президент США спростував повідомлення ЗМІ про те, що виведення американського військового контингенту з Афганістану буде завершено найближчими днями.

Зазначимо, що 2 червня військові Сполучених Штатів і НАТО покинули військову авіабазу Баграм. Вона була центром війни з бойовиками протягом 20 років.

Нагадаємо, президент США Джо Байден пообіцяв стійке партнерство і підтримку керівництву Афганістану. Однак він не змінив думки про те, що виведення військ США з Афганістану є неминучим. Держсекретар США Ентоні Блінкен зазначив, що затяжна присутність США допомогла б Афганістану, але побоюється, що через це війна там може затягнутися.

Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» у більшості своїх провінцій. Наступ талібів розпочався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 із 34 провінцій Афганістану, а останніми тижнями таліби почали нападати і на інші території.

Під час зіткнень між членами Талібану та силовиками в Афганістані загинуло щонайменше 46 талібів, ще 25 отримали поранення.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО