Урочисте засідання Ради: Зеленський вніс законопроект про великий герб

Верховна рада 28 червня проводить урочисте засідання з нагоди Дня Конституції. Президент Володимир Зеленський вніс до ВР законопроект про великий герб України.

Про це він повідомив під час виступу на урочистому засіданні парламенту.

«Я вношу проект законопроекту про Великий державний герб України і визначаю його як невідкладної для позачергового розгляду Верховної ради України. Доповідати законопроект під час його розгляду в Раді буде перший президент Леонід Кравчук», - сказав Зеленський.

Документ визначено як невідкладний.

Як відомо, наприкінці серпня минулого року Верховна рада оголосила конкурс на кращий ескіз великого Державного Герба. У листопаді був названий переможець конкурсу. Ним став проект київського художника Олексія Кохана.

Зазначимо, сьогодні у залі присутні попередні президенти України - Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко, а також голови ВР різних скликань. Також на засіданні - народні депутати, посли іноземних держав, автори Конституції, церковні діячі.

Нагадаємо, в Україні 28 червня відзначають День Конституції. Сьогодні виповнюється 25 років з дня прийняття Основного закону.

«Слово і діло» пропонує подивитися, які зміни в неї хотіли внести президенти, у тому числі Володимир Зеленський.

Також ми писали про те, що депутати обіцяють на рахунок змін до Конституції.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО