Китай і Росія продовжили договір про дружбу та співробітництво

Голова уряду Китаю Сі Цзіньпін та президент Росії Володимир Путін оголосили про продовження дії договору про добросусідство, дружбу та співробітництво. Він був підписаний в 2001 році.

Про це повідомляє hk.on.cc.

«У другій половині дня в Пекіні відбулася відеозустріч з президентом Росії Путіним. Глави двох держав опублікували спільну заяву, офіційно оголосивши про продовження дії китайсько-російського Договору про добросусідство, дружбу та співробітництво», – йдеться в повідомленні видання.

Сі Цзіньпін заявив, що концепція дружби між поколіннями, встановлена «Китайсько-російським договором про добросусідство, дружбу та співробітництво», відповідає основним інтересам двох країн, відповідає потребам миру та розвитку і є яскравою практикою побудови нового типу міжнародних відносин та спільноти зі спільним майбутнім для людства.

Зазначимо, що договір був підписаний в липні 2001 року Путіним і головою КНР Цзян Цземінем в Москві. У березні 2021 року Росія і Китай домовилися про автоматичне продовження договору на п'ятирічний термін.

Нагадаємо, лідери групи семи закликали Росію і Китай поважати і дотримуватися прав людини та припинити дестабілізаційну поведінку і втручання в демократичні процеси в інших країнах.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО