Ціни на вугілля найбільші за 10 років – ЗМІ

Ціни на енергетичне вугілля виросли до максимального рівня за останні 10 років. Це відбувається на тлі того, що уряди держав по всьому світу обіцяють скорочувати обсяги викидів CO2.

Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

Ціни зросли через збільшення попиту на енергетичне вугілля, дефіцит природного газу, зростання споживання електроенергії, а також несприятливі погодні умови в Китаї. За останній рік ціни на енергетичне вугілля виросли більш ніж удвічі. Вугілля з поставкою в країни Північно-Західної Європи раніше цього місяця подорожчав до максимуму з листопада 2011 року, а з початку року додав 64%.

«Вартість вугілля, що поставляється з австралійського Ньюкасла, основна частина якого йде в Азію, в цього місяця піднімалася вище 121 дол за тонну, максимуму більш ніж за десять років. З початку року ціна збільшилися на 56%, свідчать дані Argus Media», – йдеться в повідомленні.

Додають, що ціни на енергетичне вугілля в Європі ростуть, незважаючи на те, що вартість квот на викиди CO2 також підвищується.

«В теорії підвищення вартості квот повинно обмежувати попит на вугілля, використання якого призводить до більш високих викидів, ніж використання газу. Однак, оскільки ціни на газ також ростуть, його використання стає менш вигідним для споживачів, і вони знову звертаються до вугілля», – зазначають у виданні.

Нагадаємо, правоохоронці викрили злочинне угруповання, що розкрадало вугілля та інше майно з вантажних вагонів «Укрзалізниці».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО