Мінкультури не отримувало від СБУ запит на внесення Басти до «чорного списку» артистів

Служба безпеки не подавала до Мінкультури подання про внесення російського виконавця Басти (Василя Вакуленка) до списку осіб, що загрожують нацбезпеці України. Така інформація в ЗМІ - неправдива.

Про це йдеться в офіційній заяві Мінкультури в п'ятницю, 25 червня.

«Зважаючи на велику кількість запитів на інформацію щодо внесення російського виконавця Басти до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє про відсутність відповідного подання від Служби безпеки України. Інформація, щодо наявність такого звернення у медіа - не відповідає дійсності», - сказано в повідомленні.

У Мінкультури відзначили, що якщо такий запит все ж надійде від СБУ - то його розглянуть в установленому порядку.

У відомстві також наголосили, що автоматично вносять артистів до «чорного списку» осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України на основі подання від РНБО, СБУ, Нацради з питань ТБ. Саме по собі Мінкультури рішення не приймає.

Відзначимо, на цьому тижні у ЗМІ з'явилася інформація про те, що СБУ нібито передала до Мінкульту подання про включення російського репера Басти до списку осіб, що загрожують нацбезпеці України.

Нагадаємо, у 2017 році Вакуленко вже отримував заборону на в'їзд до України на 3 роки і був внесений до «чорного списку». У вересні 2020 року його звідти виключили.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО