У МЗС України викликали послів ФРН і Франції через бажання покликати Путіна на саміт ЄС

Міністерство закордонних справ України 25 червня викликало для пояснень послів Франції та Німеччини через ініціативу Берліна і Парижа запросити на саміт Європейського Союзу президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомила пресслужба МЗС.

«Українська сторона зазначила, що така ініціатива йде врозріз санкційній політиці ЄС, прийнятій у відповідь на агресію РФ проти України, підриває європейську солідарність на тлі ескалації Росією ситуації на тимчасово окупованих територіях і кордонах України, не закликає Москву до виконання Мінських домовленостей», - йдеться в повідомленні.

За словами представників Міністерства, посли запевнили, що ініціатива із запрошенням Путіна була всього лише висунутою для обговорення ідеєю, яку велика частина країн Євросоюзу не підтримала.

«Посли підтвердили, що Німеччина і Франція є незмінними друзями України, продовжують докладати зусиль для відновлення територіальної цілісності та суверенітету нашої держави. Сторони домовилися, що подібні питання будуть обговорюватися з Україною перед їх оприлюдненням», - додали в МЗС.

Нагадаємо, нещодавно канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ЄС повинен безпосередньо поговорити з президентом Росії Путіним, щоб спробувати поліпшити відносини.

Однак через кілька днів лідери ЄС відхилили пропозицію провести зустріч з Путіним.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО