Окупанти Криму продовжили карантин

В окупованому Криму продовжили дію карантину до 1 вересня поточного року - там заборонили проведення випускних вечорів, а також зобов'язали вакцинувати представників сфери послуг.

Відповідні зміни до указу щодо введення режиму підвищеної готовності на півострові через пандемію COVID-19 вніс так званий «голова уряду» окупованого Криму Сергій Аксьонов.

До 1 вересня забороняється:

  • робота у вихідні та в святкові дні розважальних центрів та інших розважальних закладів, в тому числі дитячих закладів дозвілля та розважальних організацій;
  • в період із 23:00 до 08:00 робота підприємств громадського харчування, за винятком обслуговування на виніс. Зазначене обмеження не поширюється на підприємства громадського харчування, розташованих на території об'єктів транспортної інфраструктури;
  • надання послуг із торгівлі на території кінотеатрів, проведення розважальних заходів на територіях ТРЦ;
  • проведення дискотек і випускних вечорів на території Сімферополя, Ялти та Алушти;
  • продаж квитків до театрів і кінотеатрів із розрахунку не більше 50% від місткості залів.

Крім того, всі співробітники, які задіяні в наданні послуг із санаторно-курортному лікування, організації відпочинку та оздоровлення дітей, громадського харчування, екскурсійного обслуговування, а також у наданні транспортних послуг мають бути вакциновані від коронавірусу. Винятком є ​​особи, які мають медичні протипоказання.

Раніше повідомлялося, що зливи, які затопили днями окуповану Ялту, змили в Чорне море багато сміття. Через необхідність прибирання і проведення дезінфекції купатися на пляжах міста заборонено.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО