Ізраїль знову бомбить Сектор Газа: що сталося

Військово-повітряні сили Ізраїлю знову почали бомбити Сектор Гази. Винищувачі ізраїльських ВПС вночі з 15 на 16 червня завдавали ударів по об'єктах ХАМАС на території анклаву.

Про це повідомляє пресслужба ЦАХАЛ в Twitter.

За інформацією армійської пресслужби, атаковані літаками об'єкти служили базами та перевалочними пунктами бойовиків з декількох «бойових бригад» палестинських радикалів. Авіаудари були нанесені у відповідь на пуски з Сектора Газа в бік Ізраїльських населених пунктів повітряних куль з вибухівкою.

Про втрати, які зазнали бойовики, і про жертви серед цивільних в результаті ударів ВПС Ізраїлю не повідомляється.

«Армія оборони Ізраїлю готова до будь-якого сценарію, включаючи відновлення бойових дій, у відповідь на триваючі терористичні дії з Сектора Газа», - заявили ізраїльські військові.

Нагадаємо, в ніч на 21 травня набув чинності режим припинення вогню між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями в прибережному анклаві, які протягом 11 днів обмінювалися ударами.

За час конфлікту між ХАМАС і Ізраїлем загинуло понад 200 палестинців, було зруйновано близько 800 будівель, тисячі пошкоджені. Ізраїль отримав від ХАМАС не менше чотирьох тисяч ракет по своїй території.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО