Мінськ підготував санкції у відповідь проти західних держав

Білоруська влада розробила економічні, політичні та військові заходи у відповідь на санкції, які проти країни вводять Європейський Союз, США та інші країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в інтерв'ю телеканалу ОНТ 12 червня.

«Ми виробили адекватні заходи у відповідь у сфері політики, економіки та у військовій сфері. Ми, звичайно ж, будемо задіяти ці кроки в залежності від тих заходів, які зроблять наші партнери», - заявив він.

Міністр заявив, що західні країни, нібито, намагаються виставити Білорусь загрозою світового масштабу, щоб вводити проти неї будь-які обмеження. Це не так, Мінськ готовий до діалогу із Заходом, але не формі ультиматумів.

«Ми повинні обговорювати реально і конкретно можливі проблеми, що існують між Білоруссю і тією чи іншою країною: перспективи наших взаємин, шляхи вирішення проблем», - сказав він.

Нагадаємо, Європейський Союз планує введення санкцій відносно більш ніж 70 осіб і організацій Білорусі через інцидент з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську і затримання журналіста Романа Протасевича.

Президент США Джозеф Байден розпорядився на рік продовжити всі санкційні обмеження, введені проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО