Кабмін схвалив погашення чужого боргу перед МВФ за рахунок коштів України

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт листа у Міжнародний валютний фонд, в якому Україна бере на себе зобов'язання надати допомогу Республіці Судан у розмірі 6 мільйонів доларів для погашення боргу країни перед фінансовою організацією.

Рішення КМУ прийняв на засіданні 9 червня.

Зазначається, що документ погоджено Міністерством економіки, Міністерством юстиції та Національним банком України. Україна своїм листом підтримує ініціативу МВФ щодо списання боргу Судану в пропорційному співвідношенні до розміру квоти України в МВФ в сумі 4,2 млн СПЗ, що становить суму близько 6 мільйонів доларів.

Обсяг коштів України на рахунку в МВФ на поточний момент становить 16,74 млн СПЗ, а саме – близько 23,9 мільйона доларів.

«Судан є останньою країною, яка станом на сьогодні має прострочену заборгованість перед МВФ і може брати участь у цій ініціативі», — сказано в пояснювальній записці до проєкту листа.

Нагадаємо, що валовий зовнішній борг України за 2020 рік виріс на 3,951 млрд доларів, досягнувши позначки в 125,69 млрд доларів. Таким чином, розмір Українського державного боргу перевищив показники, що демонструвалися на кінець III кварталу кризового для країни 2015 року (124,03 млрд доларів).

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО