Зеленський розповів, у якому випадку винесе питання щодо олігархів на референдум

Питання про статус олігархів може бути винесене на всеукраїнський референдум тільки у разі, якщо Рада відмовиться підтримати вже поданий законопроєкт або буде навмисне затягувати з його ухваленням.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції після виступу на форумі «Україна 30. Екологія» у понеділок, 7 червня.

«Якщо я буду бачити вплив цих людей на парламент України з приводу неголосування, збивання, зміни цього законопроєкту, відтермінування, тоді мені потрібна буде підтримка. А якщо у мене не буде підтримки парламенту, у мене залишається найголовніша підтримка - це суспільство. І саме тоді я винесу питання про олігархів на референдум», - сказав Зеленський.

При цьому, на думку президента, це питання не зовсім підходить для референдуму.

«На референдумі повинні бути фундаментальні питання. Я б не хотів, щоб питання закону про олігархів, а там не один закон треба проголосувати, для людей став фундаментальним», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 2 червня Зеленський вніс на розгляд Ради законопроєкт про деолігархізацію. У «Слузі народу» заявили, що ще буде як мінімум 7 законопроєктів щодо олігархів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО