Берлін виділив майже 3 мільйони євро на підтримку білоруських журналістів

Уряд Німеччини виділив близько 2,9 мільйона євро на підтримку білоруських журналістів, які переслідуються за політичними мотивами.

Про це йдеться у відповіді статс-секретаря в МЗС ФРН Мігеля Бергера на запит експерта щодо Східної Європи фракції «зелених» у бундестазі Мануеля Саррацина, повідомляє DW.

Ці кошти мають піти на забезпечення юридичної допомоги затриманим та обвинуваченим журналістам, а також, можливо, на заміну пошкодженої техніки чи програмного забезпечення. У публікації зазначається, що фінансова допомога в поточному році запланована також для незалежних ЗМІ в самій Білорусі й за її межами.

«Хвиля жорстких репресій щодо незалежних журналістів у Білорусі не припиняється», – заявив Саррацин.

Він також наголосив на важливості підтримки Берліном незалежних білоруських ЗМІ як у самій країні, так і тих, які перебувають у вигнанні. За його словами, у багатьох випадках пряма і швидка допомога відіграє вирішальну роль.

Нагадаємо, білоруські силовики затримали головного редактора Гродненського новинного сайту Hrodna.life Олексія Шота. Згідно зі словами екс-дружини журналіста, правоохоронці під’їхали на автобусі з тонованими вікнами до будинку, де він проживає, а потім заштовхали його в машину і відвезли в невідомому напрямку.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО