Під час зустрічі Байдена і Путіна над Женевою обмежать авіапольоти

Влада Швейцарії на час зустрічі президента США Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна обмежить доступ до повітряного простору над Женевою за «давоською» схемою.

Про це пише газета «Трібюн де Женев».

Так, влада Швейцарії готує заходи щодо обмеження доступу літальних апаратів до повітряного простору над Женевою на час саміту президента США Джо Байдена і президента РФ Володимира Путіна.

Схему обмеження доступу до повітряного простору опрацьовує швейцарське федеральне управління з цивільної авіації спільно з ПВС Швейцарії, рядом федеральних служб і службою авіадиспетчерів.

Як пояснює видання, ця процедура «аналогічна тій, яку використовують під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі».

Крім того, фахівці з безпеки оглянули пляж «О-Вів» на березі Женевського озера на випадок, якщо там потрібно буде встановлювати компоненти систем ППО.

Наступного тижня у Женеві ухвалять рішення щодо підключення збройних сил країни до забезпечення безпеки. Тиим часом поліція вже ухвалила рішення на час цього заходу взяти в оренду кілька одиниць бронетехніки.

Нагадаємо, зустріч Путіна з Байденом пройде у Женеві 16 червня. У США озвучили теми переговорів президентів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО