У Міненерго зробили заяву про долю тарифів на електроенергію

Міністерство енергетики України готує комплексне вирішення проблем енергетичної галузі у сфері зростання тарифів на електроенергію для населення.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Зараз Міненерго веде розробку проєкту документа, який повинен передбачати захист малозабезпечених верств населення.

«Міністерство енергетики звертає увагу, що нова модель покладання спецзобов'язань учасників ринку електричної енергії (ПСО), на основі якої формуються тарифи на електроенергію для населення, знаходиться на стадії розробки», — йдеться в заяві Міністерства.

Повідомляється, що станом на сьогодні проводяться дискусії з учасниками ринку і готується комплексне вирішення серйозних проблем галузі. При цьому Міністерство звертає увагу, що воно ще не виступало з якимись певними тарифними пропозиціями щодо ціни на електроенергію для населення.

Раніше новий міністр енергетики заявив, що Міністерство енергетики до 1 липня цього року представить нову модель спеціальних зобов'язань щодо забезпечення електроенергією населення. У ній, серед іншого, врахують питання формування тарифів.

Кабінет міністрів на засіданні 28 квітня продовжив дію тарифів на електроенергію 1,68 грн за кВт/год ще на два місяці. А прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що ціни на електрику міняти не будуть.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО