Україна та ЄС домовились про взаємне визнання паспортів вакцинації – Шмигаль

Українці отримають можливість вільно пересуватися Євросоюзом, адже Україна та ЄС досягли політичної домовленості про взаємне визнання так званих паспортів вакцинації.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Фейсбуці, підбиваючи підсумки тижня.

«Нещодавно ЄС оголосив про запровадження до кінця червня цифрових сертифікатів, які міститимуть дані про вакцинацію, тести на COVID-19 та набутий імунітет після хвороби. Ще на початку розроблення цієї ініціативи дав доручення міністрам спільно з Єврокомісією напрацювати відповідний сертифікат в Україні», – зазначив Шмигаль.

За його словами, цього тижня віцепрем’єр Ольга Стефанішина у Брюсселі досягла з представниками ЄС політичної згоди про можливість взаємного визнання цифрових сертифікатів.

«Українці повинні отримати можливість вільно пересуватися Євросоюзом, тож розраховую на результативну роботу міністрів у цьому питанні», – додав він.

Нагадаємо, Ольга Стефанішина зазачила, що ІТ-інфраструктура в Україні вже цілком готова до початку видачі сертифікатів вакцинованим від коронавірусу українцям, тому видавати документ почнуть з липня 2021 року.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО