У Сенат США внесли законопроєкт, що скасовує відмову від санкцій проти Nord Stream 2

У Сенаті США група з 14 представників Республіканської партії зареєструвала законопроєкт, який забороняє уряду відмовлятися від санкцій проти компанії-оператора російського газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG.

Про це повідомляє видання The Hill.

«Закон про захист нашого добробуту шляхом розширення санкцій проти РФ повинен відновити обмеження проти компанії (Nord Stream 2 AG), яка стоїть за газопроводом, її гендиректора Маттіаса Варніга, а також поширити їх на субпідрядників від будь-якої організації, що працює на газопроводі», - сказано в повідомленні.

Співавтори законопроєкту піддають політику Байдена щодо відмови від санкцій різкій критиці, називають її помилковою і вимагають негайно докласти всіх зусиль для зупинки проєкту Nord Stream 2.

Нагадаємо, днями стало відомо, що США можуть скасувати санкції, які ввели проти компанії-оператора будівництва газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG і відмовитися від подальших санкцій проти проєкту. Про це написало американське видання Axios з посиланням на джерела з адміністрації Байдена.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО