Бойовики на Донбасі почали «збір резервістів» через «загрозу України»

Проросійські бойовики в окупованих районах Донецької області, в так званій «ДНР», почали зганяти у свої банди «резервістів». 14 травня бойовики оголосили так званий «контрольний збір мобілізаційного резерву».

Про це повідомляють «Новости Донбасса» з посиланням на «указ» ватажка окупаційної адміністрації ОРДО Дениса Пушиліна.

Згідно з підписаним Пушиліним папірцем, в ОРДО буде проведено «контрольне оповіщення з явкою громадян, які перебувають в запасі та техніки на пункти попереднього збору з 17 по 18 травня».

Метою згону проживаючих в ОРДО українців до бойовиків вказується «контроль наявності громадян, які перебувають у запасі та приписаних до військових частин (призначених у спеціальні формування), комплектування підрозділів мобілізаційного резерву».

Так зване «МВС ДНР», згідно з папірцем, має сприяти бойовикам «в розшуку і доставці до місця проведення контрольної явки громадян, які перебувають запасі, в разі їх неявки в терміни, зазначені в повістках відділів військового комісаріату, без поважних причин».

З 17 по 22 травня бойовики в ОРДО проведуть «навчання», в яких візьме участь більша частина банд, що знаходяться в окупованих районах. Самі бойовики заявляють, що цей захід - «перевірка ефективності спільних дій різних структур у разі можливих зовнішніх загроз з боку України».

Що цікаво, своїх товаришів з ОРДЛО підтримали також бойовики в ОРЛО. 17-21 травня вони проведуть аналогічний захід, на який планується зігнати для примусової участі не менше трьох тисяч «резервістів».

Нагадаємо, збройні формування Російської Федерації з початку 15 травня шість разів порушували режим припинення вогню на Донбасі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО