Суд зобов'язав НАБУ розслідувати заволодіння землею Міноборони

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро розслідувати факти ймовірного незаконного вилучення земельної ділянки площею 115 га, яка перебувала у володінні Міністерства оборони України.

Таке рішення 27 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

8 квітня представник Міноборони звернувся до НАБУ із заявою про злочин. Згідно заяви, посадові особи Гореницької сільської ради Києво-Святошинського району Київської області в 2006 році вчинили дії нібито по незаконному вилученню земельної ділянки площею 115 га, яка перебувала у володінні Міноборони. На думку МО, це було зроблено без відповідної згоди та шляхом незаконної передачі її до земель запасу Гореницької сільради. В подальшому землю було виділено і передано у власність та користування фізичним та юридичним особам, чим заподіяно шкоду державі в особливо великих розмірах понад 109 млн грн.

Однак, НАБУ не порушило кримінальне провадження і тому представник Міноборони подав до суду скаргу на бездіяльність. Детектив вказав, що вказані події були понад 15 років тому, а рішення Гореницької сільради було скасоване в Господарського суді. Втім суд зобов'язав НАБУ порушити вказане провадження.

Відзначимо, що термін давності за вказаними подіями спливає у 2021 році.

Нагадаємо, ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити справу стосовно посадовців «Енергоатому». Також антикорупційний суд зобов'язував привезти свідка у справі колишнього залізничника.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО