У центрі Одеси проходить марш патріотів

В Одесі у неділю, 2 травня, проходить марш в пам'ять про трагічні події 2014 року, коли під час пожежі у Будинку профспілок і сутичок загинули 48 осіб.

Спочатку захід анонсували як Марш захисників міста.

За даними видання «Думська», в марші беруть участь понад 700 осіб - представники патріотичних організацій. У той же час «Сегодня» повідомляє про кілька тисяч учасників.

Активісти перед маршем виконали гімн України на Соборній площі, провели молебень та поклали квіти загиблим під час зіткнень - Ігорю Іванову та Андрію Бірюкову.

Потім колона рушила центральними вулицями до пам'ятника Тараса Шевченка. В руках в учасників маршу - патріотичні та націоналістичні прапори.

Як пише «Думська», на Дерибасівській стався конфлікт. Хто сидить в кафе чоловік щось сказав учасникам ходи, і ледь не спалахнула бійка, але правоохоронці її запобігли. Також, за даними видання, поліцейські вже встигли вилучити кілька газових балончиків у відвідувачів Куликове поля.

Нагадаємо, в Одесі сьогодні понад 2600 правоохоронців взяли під охорону Куликове поле і Соборну площу, де анонсувалися заходи в пам'ять про події та жертви 2 травня 2014 року.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО