До річниці трагедії в Одесі 2 травня з'явився документальний фільм

Читать на русском
Пожежа в коледжі Одеси 2 травня. До шостої річниці трагічних подій УІНП опублікував документальний фільм.

До шостої річниці трагічних подій в Одесі Український інститут національної пам'яті опублікував документальний фільм «2 травня. Без міфів».

Про це повідомляється на сайті УІНП.

РФ надала громадянство фігуранту справи 2 травня в Одесі й відмовляється його видаватиКолишній начальник міліції громадської безпеки Одеської області Дмитро Фучеджи отримав громадянство Росії: тепер РФ відмовляється видавати його Україні у справі про події 2 травня 2014 року.

Фільм зняли учасники «Групи 2 травня» - це позаполітичне, позаідеологічне співтовариство небайдужих одеситів, які вирішили провести незалежне експертно-журналістське розслідування трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Фільм під назвою «2 травня. Без міфів» зняли, щоб спростувати фейки російської пропаганди (міф про «одеську Хатинь », в якому проросійських організаторів заворушень представляють «мучениками», а українських активістів «радикалами»), повідомили в УІНП.

«2 мая Без мифов» По материалам группы 2 го маяГруппа 2 Мая

Саме тому про настання «російської весни» в Одесі та обставин трагедії у фільмі розповідають безпосередні учасники подій.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в одеському Будинку профспілок сталася масштабна пожежа. Від отруєння чадним газом і через падіння з висоти (люди вистрибували з вікон) загинули більше 40 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: