Міненерго перегляне питання формування тарифів – Галущенко

Міністерство енергетики до 1 липня цього року представить нову модель спеціальних зобов'язань щодо забезпечення електроенергією населення. У ній, серед іншого, врахують питання формування тарифів.

Про це заявив Герман Галущенко, виступаючи у Верховній раді перед голосуванням за його призначення на посаду глави Міненерго у четвер, 29 квітня.

Він нагадав, що на засіданні Кабміну 28 квітня була продовжена стара модель ПСО на два місяці.

«Це означає, що до 1 липня ми представимо нову модель», – сказав Галущенко.

За його словами, нова модель буде враховувати всі питання забезпечення населення електроенергією, в тому числі розглядається питання формування тарифів в залежності від обсягів споживання.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив дію соціальних зобов'язань (ПСО) щодо забезпечення населення електроенергією, залишивши до 30 червня ціну на рівні 1,68 грн/кВт-год.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, згідно з постановою, постачальники універсальних послуг, що забезпечують ресурсом побутових споживачів, будуть отримувати його від ПрАТ «Укргідроенерго» і НАЕК «Енергоатом», задіяних в ПСО безпосередньо – в обхід ДП «Гарантований покупець».

Верховна рада на засіданні 29 квітня призначила Германа Галущенка на посаду нового міністра енергетики України. Його кандидатуру підтримали 305 нардепів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО