Рада відмовилася знижувати офіційний вік молоді

Парламент ухвалив у другому читанні законопроєкт №3718 про основи молодіжної політики. Цей документ у першому читанні документ пропонував зниження офіційного віку молоді в Україні до 29 років.

«За» проголосував 321 нардеп під час пленарного засідання у вівторок, 27 квітня.

Автори проекту закону пояснювали, що чинне законодавство встановлює широкі вікові рамки (від 14 до 35 років), а це призводить до розпорошення обмежених ресурсів на вирішення питань великої кількості груп молоді різного віку.

Підкреслювалося, що зменшення віку молоді дозволить цілеспрямовано використовувати ресурси для молодих людей в перехідний період, протягом якого молодь найбільше потребує підтримки.

Однак до другого читання нардепи вирішили відновити верхню межу віку молоді - 35 років.

«Суспільство насамперед молодь, не розуміє причин позбавлення частини громадян статусу молоді під час складного соціально-економічної кризи, враховуючи, що саме молодь переважно захищає Україну від російської агресії», - зазначено в рішенні комітету.

Зменшення верхньої межі віку молоді буде порушенням конституційних прав громадян.

У законопроекті відновлено визначення пільг для молодих сімей, які мають дітей. Молоді сім'ї та молоді особи, які мають одну дитину, звільняються від сплати відсотків за користування кредитом на будівництво та придбання житлових будинків і квартир.

Передбачено і погашення молодим сім'ям та молодим людям, які мають двох, трьох і більше дітей, відповідно 25% і 50% суми зобов'язань за вказаним вище кредитом.

У законі також прописано створення Нацради з питань молоді при Кабінеті міністрів, передбачено розширення мережі молодіжних центрів та впровадження молодіжних працівників на місцях для ефективної молодіжної роботи.

Крім того, створюється Українська молодіжна фундація, який видаватиме гранти на підтримку ідей, ініціатив та проєктів молоді, а також інституційні гранти.

Раніше Разумков підписав розпорядження про два позачергових засідання ВР.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО