ВАКС не повернув обвинувальний акт у «бурштиновій справі»

Вищий антикорупційний суд не повернув обвинувальний акт у так званій «бурштиновій справі» за обвинуваченням колишніх народних депутатів Борислава Розенблата, Максима Полякова та інших осіб.

Таке рішення 16 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат одного з обвинувачених просив повернути обвинувальний акт прокурору САП, оскільки стосовно його клієнта не був дотриманий особливий порядок кримінального провадження як до адвоката. Інші адвокати просили повернути обвинувальний акт, оскільки його копію не було надано під час передачі справи до Голосіївського райсуду Києва, а також нібито через порушення правил визначення підслідності. Однак судді відмовили у задоволенні цих клопотань.

Ще двоє адвокатів взагалі просили закрити «бурштинову справу», оскільки у ній нібито завершилися строки розслідування. Однак колегія й ці клопотання залишила без задоволення.

Як відомо, Полякову інкримінується злочин, передбачений ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання неправомірної вигоди); Розенблату – ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом); помічниці Полякова Тетяні Любонько – ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 ККУ; голові секретаріату міжфракційного об'єднання Верховної ради України «Депутатський контроль» Вадиму Руденку та двом його спільникам Костянтину Проскурку і Віктору Косянчуку – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 ККУ.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року САП передала до суду «бурштинову справу». Пізніше її направили до Печерського суду. Після створення антикорупційного суду Верховний суд передав «бурштинову справу» туди.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО